Hospodářská komora a Telefónica O2 podpoří český podnikatelský sektor

13.03.2008 17:51

Hospodářská komora České republiky a společnost Telefónica O2 Czech Republic dnes slavnostně podepsaly smlouvu o strategickém partnerství. Česká telekomunikační a ICT jednička se tak nově stala generálním partnerem jediné ze zákona vzniklé podnikatelské samosprávy, tedy Hospodářské komory ČR, která dnes sdružuje více než 13 000 členů. Hlavním cílem partnerství je zvýšit konkurenceschopnost českého podnikatelského sektoru, zejména díky podpoře využívání informačních a komunikačních technologií (ICT) v podnicích.

" Je to logický krok - Hospodářská komora je nejvýznamnějším sdružením podniků v České republice, Telefónica O2 je zase předním operátorem a systémovým integrátorem na místním trhu. Společně můžeme mnohem efektivněji oslovit podnikatelský segment a vysvětlit, jaké příležitosti moderní ICT přinášejí," zdůraznil Fernando Astiaso, viceprezident společnosti Telefónica O2.

"Držet krok s vývojem telekomunikačních technologií je stále složitější, stává se to důležitým faktorem určujícím konkurenceschopnost firmy a tempu rozvoje se v poslední době začíná přizpůsobovat také státní správa. Ta ve snaze zjednodušit administrativní postupy nabízí či připravuje k nabídce řešení založená na elektronické formě komunikace. Aby opatření naplnila svůj účel a fakticky zjednodušila podnikatelům život, musí s nimi umět pracovat a disponovat příslušnými technologiemi. Zefektivnění vnitřních procesů firem využíváním moderních technologií a zjednodušení administrativních procesů je největším přínosem dnes podepsaného partnerství," říká prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek.

Partnerství má za cíl oslovit celý podnikatelský sektor, zvláštní důraz bude klást především na podporu malých a středních firem. Ty jsou dnes zdrojem inovací a dynamiky ekonomiky a tvoří nejsilnější impuls při tvorbě nových pracovních příležitostí. Přitom tyto podnikatelské subjekty často nemají dostatečné kapacity na vlastní správu informačních a komunikačních technologií (ICT) a většinou disponují pouze omezenými zdroji pro vzdělávání a trénink manažerů i zaměstnanců.

"Dnešní informační technologie nabízejí zcela nové možnosti řízení procesů ve firmě. Díky partnerství s Hospodářskou komorou budeme schopni zvyšovat podíl využití těchto technologií u malých a středních firem,"uvedla Martina Lovčíková, výkonná ředitelka pro segment malých a středních firem společnosti Telefónica O2. " V průběhu tohoto roku se mimo jiné budeme věnovat spolu s Hospodářskou komorou osvětě v oblasti ICT pro podnikatele, která manažerům firem pomůže dělat kvalifikovaná rozhodnutí a využít ICT pro zvýšení konkurenceschopnosti, samozřejmě se jako dodavatel budeme snažit i většinu těchto potřeb rovnou také naplnit," dodala.

" Firmy již dnes vynakládají na nákup telekomunikačních technologií ohromné finanční prostředky. V mnohých případech ale nejsou schopny využívat je efektivně a v plné míře pro svůj další rozvoj. Naší ambicí je tedy naučit i ty, kteří již disponují potřebným technickým zázemím, využívat všech jeho možností a vynaloženými prostředky docílit úspor lidských i finančních zdrojů, zjednodušení a zrychlení procesů uvnitř firmy i úkonů nutných k jejímu řízení,"říká tajemník úřadu Hospodářské komory ČR Vladimír Šiška.

Partnerství má ještě další rozměr - vláda v poslední době aktivně prosazuje řešení pro eGovernment, která přinášejí firmám zjednodušení přístupu ke službám veřejné správy. Ty ale nebudou moci využít bez dostatečného ICT zázemí, které jim umožní používat například elektronický podpis v komunikaci se státem. Společný projekt Hospodářské komory ČR a společnosti Telefónica O2 tak povede k vyššímu využívání elektronických služeb státu, což je dalším krokem ke zvýšení konkurenceschopnosti celé ekonomiky.

Zpět
|Silvestrovské pobyty | moje ip adresa | SMS zdarma O2 | Vodafone SMS | SMS | Nej mapy | Testy rychlosti | IQ testy a testy lásky | Stahování videa | Pražské restaurace | MP3 Legalne | Download mobil | MP3snadruhou |Prodejci pneumatik | YouTube |